Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 

Januari 1972, met een klein groepje stappen wij bij Geveke door de poort. Uiteraard niet in het besef dat daar de basis van het latere Getronics werd gelegd. En bij Geveke werden wij opgewacht door enige medewerkers ook al werkzaam in de "elektronica avant la lettre". Het duo Joop Smit en Dick Odolphy. Nog heel lang zouden zij die groeiende service-organisatie helpen, begeleiden, voor de voeten lopen en de wegen "van het nieuwe " verkennen.

Joop was in 1972 de man van Ringmaster, communicatiespullen uit Noorwegen. De jonge HTS-er deed zijn best! En een ieder rommelde maar wat aan. Tot het begrip datacommunicatie zijn intrede deed. Joop, met immer in zijn voetspoor de heer Odolphy, werd de leider en pinonier van wat eens de "networking business" zou gaan heten. Belangwekkend steunpilaar der Getronics-strategie. Met in de jaren tachtig de gerenommeerde "Gouden Driehoek" : Datacommunicate - Installatie - Services. Joop Smit, uitventer van datacom, en marktleider in Nederland.
Later verloren wij elkaar wel eens even uit het oog, Getronics werd echt groot, maar altijd weer dook Joop op, een scala van functies en verantwoordelijkheden, meestal als pionier "van weer iets nieuws". Het accountssyteem op groepsniveau, start in consultancy, onderzoeksprojecten, Joop was de man!

Altijd aardig, altijd in een goed humeur, altijd een vakman, altijd trouw en loyaal, een man van "het oude Getronics"!

Dat was pas een Collega (voor mij van 1972 tot 2003)!

Peter van Voorst