Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 

Vanuit Credit Control herinner ik me Joop Smit vooral nog uit 2 fases in zijn carriėre bij GPR:

  1. Als Divisie Directeur bij het voormalige Datacommunicatie en Netwerken (D&N genoemd). Joop kenmerkte zich als een rustige intelligente man die ook de debiteurenproblemen niet uit de hoek ging. D&N was onder zijn bezielende leiding een prettige afdeling waar een drukke maar ook gezellige sfeer hing. Ik herinner me nog goed een aantal van zijn direct reports, Johan van de Berg, Judith Hoek, Olaf Roeten, Dick Odolphy, Marcel Laarhoven, Ruud Mooring en anderen. Joop, vaak met pijp in de hand was voor ons een toonbeeld van rust, en een bijzonder prettige man om mee samen te werken.
  2. Als manager van het voormalige GBIC. GBIC een spin in het web, kreeg allerlei vragen en verzoeken vanuit Sales, Directie maar ook de operatie. GBIC knoopte debiteuren aan elkaar en probeerde inzicht te verschaffen in omzet en debiteurenposities, maar ook allerlei ad hoc vragen werden daar neergelegd. GBIC was een belangrijke maar kleine afdeling binnen het Getronics van Ton Risseeuw, Peter van Voorst en Jan Docter. Met zijn naaste medewerkers, Nico Praat, Gerard van Nieuwenhuizen (alle twee ex Credit Control) hebben we een bijzonder prettige tijd gehad, hard gewerkt maar ook veel lol getrapt. Met Joop zijn we ook wel eens naar het naburige MacDonalds geweest. Joop kon impasses of problemen soms doorbreken door een grap te maken en je daarna lachend aan te kijken waarna vaak ofwel het relatieve van een bepaalde situatie werd ingezien of vanuit een stuk ontspanning het probleem werd getackeld.
De laatste jaren heb ik -helaas- geen bemoeienis meer met Joop gehad, kom hem zo nu en dan nog wel eens tegen. Hij verandert (uiterlijk niets). Kortom Joop Smit, een hele leuk tijd mee gehad en bijzonder prettig mee samengewerkt.

Marty Menning