Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…
 
 

Beste Joop,

 
Hierbij mijn herinneringen aan de afdeling Datacom en Netwerken.

2 Januari 1980 kwam ik in dienst bij het toenmalige Geveke Electronics; getipt door mijn zwager die werkzaam was bij Geveke Werktuigbouw. Frans Syswerda was mijn toenmalige baas en Leo Smit mijn collega in de binnendienst.

Leo zou mij gaan inwerken nadat Frans mij had verteld wat een modem was, want ik had geen flauw idee waarin ik terecht gekomen was. Leo begon mij op te eerste dag te vertellen over een project waarmee hij bezig was en wat de apparatuur (IAL meen ik mij te herinneren) deed die hij in een rack aan het monteren was. Later die dag gingen we naar het hoofdkantoor, Kabelweg 25, om dit project te bespreken. Hier ontmoette ik jou voor het eerst.

Al snel leerde ik wat al die modems deden, hoe je ze moest instellen en testen. Codex was voor ons het belangrijkste product enige tijd later gevolgd door Concord Data, die overigens als broodjes over de toonbank gingen. Volgens mij gevoel is Geveke Electronics door deze twee merken groot geworden.

In deze, toch wel hectische tijd, kon je je technische kennis volledig benutten. Van commercie wist ik toen nog weinig af en vroeg mij regelmatig af wat die verkopers nu weer hadden verkocht.  

Joop, ik wens jou veel gezondheid toe en bedank je voor je inzet om van zowel sales en uitvoering, samen met Frans en Brian Coe een écht team te maken.

 Groeten van René en Jolande

 Hallo René,Leuk dat ik later nog een terugblik van je mocht ontvangen. Gezien je gezondheidsproblemen zij je jouw  afwezigheid op mijn receptie van harte vergeven. Jouw gezondheidswens geef ik je dan ook van harte terug, met het advies vooral aan jezelf te denken.

In de binnendienst van de service organisatie heb jij een onvervangbare rol gespeeld in de relatie met de verschillende fabrieken, waaronder uiteraard Codex, maar bovenal CDS - Concord Data Systems. De laatste maakte V22 en V22bis modems in een pionieersmarkt, waarmee we als Getronics een heftige impact in de markt maakten destijds. Een van de belangrijke taken was het testen van nieuw ontvangen modems en het retrourneren van defecten aan de fabriek.

Ik herinner me dat je defecten zodanig vergaarde dat een geretourneerde unit zoveel mogelijk fouten bevatte om de noodzakelijke voorraad zo hoog mogelijk te houden. Dat, vaak tot wanhoop van de fabriek, die door de compilatie van defecten vaak niet snel tot een reparatie kon komen.

Later heb je je geheel op de fabricage van kabels geworpen en heb je daarvan een zelfstandige en succesvolle toko gemaakt. Bij mijn verhuizing naar Heemstede destijds was die bezigheid van jou erg handig voor mij met kabels op maat.

Zo hebben we elkaar, persoonlijk, maar ook als verschillende afdelingen altijd weten te vinden, en zo hoort het ook!

Ik wens jou en Jolande het allerbeste.

Groet, Joop

Dank je voor je 'nostalgische' foto van een Codex doos. We hebben er  heel wat zien passeren..