Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 

Beste Joop,

Bijna 40 jaar Getronics is op zich al een topprestatie, maar zoals jij dat hebt gedaan is zeker zeer bijzonder. Zelf kom ik met bijna 25 jaar dan nog maar net kijken.

In februari 1983 voelde ik me eigenlijk vanaf de eerste dag dat ik bij de afdeling Datacommunicatie kwam werken al direct thuis. De plezierige en open benadering van jou heeft daar altijd een directe bijdrage aan geleverd. Voor mij ben je daarbij in de gehele periode dat ik voor je gewerkt hebt ook nooit een manager in de vorm van een “baas” geweest maar altijd iemand die je met raad en daad kon bijstaan maar je ook vrij kon laten. Plannen of ideeŽn voor werk of ontspanning, werden door jou bijna altijd positief opgepakt en was je door je manier van doen maar ook van laten een echte “enabler” voor de medewerkers om je heen.

De jaren van D&N kenmerkten zich door meer dan alleen collegialiteit in een periode waarin de netwerkenmarkt er nog overzichtelijk uitzag:

  • Modems en multiplexers verkochten we bij voorbaat in ruime en even aantallen anders was het multipoint.
  • Het vijandbeeld was eenduidig en heette K&H.
  • Als de prijs per bit meer dan een gulden was had je zeker de juiste marge.
  • En met de hele afdeling vis eten dat kon natuurlijk allen maar in Frankrijk in Boulogne-sur-Mer.
Van een relatief beperkte afdeling onder de club van Fred Straver groeide de enthousiaste netwerkclub onder jouw leiding verder uit naar de “cash cow” Divisie van Getronics.

De samenwerking met jou is voor mij een top periode geweest, waarvoor mijn dank, en waar ik altijd met veel plezier aan terug zal blijven denken.

Dat het voor jou niet alleen bij Datacommunicatie en Netwerken is gebleven is een ieder wel duidelijk geworden. Na het Datex, Synergie, Wang Global integratie, en het Corporate HR tijdperk hoop ik van harte dat je samen met Ria en je zoon in goede gezondheid nog lang van je pensioen kan genieten.

Vriendelijke groet, maar geen afscheid

Jan Harland