Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 

Joop staat in mijn gedachten als een gedegen persoon, die altijd eerst nadacht alvorens hij wat zei. Hij rookte volgens mij daarom vroeger pijp, dan kon hij eerst nadenken want aan die pijp lurken en wat zeggen ging niet. Ook een shaggie bietsen, want hij wilde zelf geen zware shag op zak hebben, ging hem goed af.

De combinatie sales en service was voor hem en zijn mannen dé combinatie, hij liet een ieder in zijn waarde, wist dat alle schakels sterk moesten zijn.

Had in zijn tijd als manger Datacommunicatie en netwerken een voortreffelijk team om zich heen verzameld en wist daar (met name in de Codex en Ungermann Bass tijd) voortreffelijke scores te halen. Je ziet ze nu op hele belangrijke posities in de netwerkorganisaties: personen, die bij hem zijn begonnen en weer zijn doorgegroeid.

Op het persoonlijke vlak kon ik op een zeer prettige manier met hem omgaan, ook privé. De laatste jaren zijn we wat uit elkaar gegroeid, maar als hij op de Donauweg was zocht hij mij altijd op. Joop wist het goede uit de medewerkers te halen en stond ook altijd klaar om oplossingen te vinden, dat heb ik altijd in hem gewaardeerd.

Door deze manier van samenwerking heb ik in mijn Getronics periode veel van hem geleerd, alleen gaf je dat toen niet toe. Ook naar de klant toe was hij persoonlijk betrokken bij alle transacties en hij heeft daar vele vrienden aan over gehouden. Hij had dat zelf niet in de gaten maar omdat ik veel bij zijn klanten zat, wist ik dat zij hem mochten. Hij was niet de snelle jongen die wel even binnen kwam lopen, de deal moest maken en daarna snel weer weg was. Nee, hij gaf iedereen het gevoel dat zij als klant werden gewaardeerd en dat hij met zijn team de beste oplossing voor hun problemen gaf.

Ik wens hem en Ria alle goeds toe na zijn pensionering en dat zij beiden in goede gezondheid terug mogen kijken op een prachtig werkzaam verleden.

Tot ziens,

Janny en Frans SijswerdaHoi Frans,

Dank je voor je fijne woorden. Vergeet evenwel jouw eigen rol niet - ook in mijn functioneren! Jij was datacom collega nr1 en verantwoordelijk voor de service aan alles wat ik verkocht. Aanvankelijk moest ik je nog 'delen' met andere services zoals reparaties aan apparatuur die met röntgenstralen werkte. Maar binnen niet al te lange tijd was dat over. Niettemin, als je weer eens naar Duitsland moest voor service aan zo'n apparaat en een klant kreeg een storing, nam ik maar de servicekoffer mee en bracht zelf de klant weer online.
Daar stond dan weer tegenover dat als je commerciële kansen zag bij een klant je het zo voorbereidde dat het voor ons gewoon inkoppen was!

Waarom het zo klikte en soms ook botste tussen ons (hoewel we er altijd weer goed uitkwamen): jij bent even gedreven als ik en handhaaf hoge kwaliteitsstandaards voor je eigen werk en voor dat van anderen. Daarnaast ben je een relatiebeheerder van de eerste orde en als je dacht dat we een klant verwaarloosden je het ons wel even 'inwreef'. We hielden aldus elkaar scherp, waardoor het zowel zakelijk als privé altijd goed schakelen ik geweest.

Ik hoop dat dat nog in lengte van jaren zo blijft.

Ciao en arriverderci!

Joop