Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 

Beste Joop,

Nu een kort epistel van mij.
De eerste kennismaking met jou was rond 1971, het jaar dat de afdeling Datahandling Products ontstond en Koopman &Co in 1971 werd overgenomen. Ik had snel door dat jij een veelzijdig iemand was, begaafd met een een goed technisch inzicht, perfectionist en visie waar de wereld naar toeging. Paul Smits gaf les in programmeren en jij begreep dat meteen. Jouw programma's liepen al naar 5 min. Die van mij pas na enige uren.

Codex
Die periode is voor ons beiden belangrijk geweest ik denk dat dit ook de meest gelukkige episode in je werk is geweest. De ontwikkelingen gingen snel en er kwamen andere dingen om de hoek kijken. Edgar del Prado melde dat wij Codex gingen vertegenwoordigen. Codex was de man met 2 tassen (Kuiken van Philips) zat. Hij verkocht te veel uit de goedkope tas Philips. Del Prado zei dat er 2 mensen in Nederland waren die er verstand van handen (de Gier van K&H en Kuiken). Ik heb toen een afspraak gemaakt met de Gier van K&H. Zijn ego was zeer gestreeld, hij vertelde hoe moeilijk Datacommunicatie was en dat Racal Milgo UK het beste produkt ter wereld was. Ik geloofde hem meteen (dus niet). Op mijn vraag "hoe is jullie samenwerking met de servicedienst"
was kort het antwoord van de Gier  "die moeten installeren en repareren". Mijn conclusie was dit doen wij anders. Dat is de basis van onze aanpak geweest.

Voorbeeld: Project Brocacef: Conclusie adviseur: Geveke Electronics heeft een goed product maar nog geen staat van dienst. Deze zin was dodelijk en wij kregen niet de uitnodiging om de proef te doen. K&H is een maand met de proef bezig geweest en kregen het niet voor elkaar. Wij kregen na enige tijd de uitnodiging om de proef te doen. Frans Sijswerda was onze compagnon en hij kreeg het dik voor mekaar. Frans heeft naast technische kwaliteiten ook een goed inschattings vermogen van de situatie. Wij deden de proef in Amsterdam. De locatie was een zaal met 30 Amsterdamse dames. Oppositie uit die hoek was na 5 minuten merkbaar. Na een uur zocht hij de grootste raddraaister op en er ontstond een gesprek. Toen werd het rustig. En bij het verlaten van de zaal ging hij langs de bewuste dame. Op de vraag "hoe gaat het" antwoordde de dame "het is een hele verbetering".

Joop als visionair:

Mijn probleem was om te gaan met Raadgevende Ingenieurs. Dit kon Joop uitstekend vooral met heer N. Project V&D Non Stop:Tijdens het gesprek gaf heer N aan dat het een fail safe project was. Mijn antwoord was dit is te realiseren door het netwerk tegen 2 computers te laten praten valt de ene uit dan gaat de andere door en dat doe je met een poortschakeling. Joop was diegene die het handen en voeten gaf en de heren N en V wist te overtuigen. Joop is de motor geweest bij de inzet van de nieuwe ontwikkelingen. Denk aan de opkomst van statistische muxen etc. Praten met de visionairs en niet te vergeten onze inbreng bij de fabrikanten bij de fabrikanten en onze belangen bij het management te behartigen.

Joop was voor mij diegene die mijn onvolkomenheden aanvulde en het handen en voeten gaf.

De afdeling datacommunicatie:
Joop kon goed omgaan met uitersten. Chaoten en stipte mensen. Plezier makers en denkers. Techneuten en verkopers.

Joop prive:
Betrokkenheid van Joop bij ons privť leven 
was heel sterk, ook door zijn hobby fotograferen.

Bijgaand een aantal foto's uit onze periode.

Kortom Joop bedankt voor alles ik kijk met plezier terug naar onze gezamenlijke periode.
 

m.vr.gr Dick en Dinie Odolphy


Uitvissen met de groep, 1986

Uitreiking 1000e modem aan Amrobank

Show op de Kabelweg 25, 70er jaren

Show op de Kabelweg 25, 70er jaren Hallo Dick,

Hoezo kort? Sinds wanneer kun jij kort van stof zijn? Ik heb je dat nooit kwalijk genomen, want je hebt genoeg andere kwaliteiten en met een terugblik hoef je ook niet zo kort van stof te zijn. Inderdaad: in 1971 werd alles wat 'digitaal' was bij elkaar geveegd in 1 afdeling. Jij met je Houston plotters, waarin je je onderscheidde van je industriŽle collega's die analoge X-Y of X-T schrijvers verkochten en ik met mijn Solari display borden met een 'computer' aansturing, als onderscheid met klokken, geluidsinstallaties en buispost. Over die Solari 'computers' meer op de pagina van Hans.

In het begin vooral was het een beetje rommelig, met diverse merken spullen, waaronder in het begin Computer Automation, met de LSI1 - de eerste single board computer - die nooit is uitgekomen. Wel uiteraard de LSI2 met 2 boards. En daar hoorde bij dat je leerde programmeren in Basic en de computer opstarten. Paul instrueerde ons en technische collegae Ed van de B en Ad van W waren zeer betrokken. Pas in 1975 werd Codex aangetrokken en eiste al snel mijn gehele aandacht op. De service werd door Frans gedaan. Een tweemans operatie, die al snel moest worden uitgebreid. Aan de verkoop-zijde allereerst met jou, toen Brian en Piet als eerstelingen.
We hebben ook samen en met Frans heel wat projekten gedaan. Wat je niet weet van Brocacef is dat ik een laatste reddingspoging heb gedaan met Harry van G en daarbij mijn verkoopargumenten kracht heb bijgezet met een vuist op tafel. Harry was helemaal upset, maar we hebben ondanks of dankzij de vuist toch maar de kans gekregen en mede dank zij Frans is het goedgekomen. De issue was meen ik Dual Dial Backup, waarin onze modems beter presteerden dan de 'gevestigde orde'.

Tja, de heren N en V - een verhaal apart. En niet te vergeten Joseph van B, de operationele man. Ik wilde altijd precies begrijpen waar ik mee bezig was, vandaar dat ik goed met de heer N door de bocht kon.

Alleen, dat 'precies begrijpen' lukte niet altijd bij jou. Sommige speciale deals (via de ijzeren vooraad) bleven voor mij een gesloten boek. Maar laat ik dit er nog van zeggen: we zijn er nooit slechter van geworden - en daar gaat het toch om.

Het was een genoegen om je te kennen en samen te werken, en ik kijk er met veel genoegen op terug.

Hartelijke groet en tot ziens!
Joop