Home
  Receptie en feest
  Leuke foto's
  Een terugblik in je verleden…

 
 
 

Beste Joop,

We hebben elkaar leren kennen september 1985 tijdens mijn sollicitatiegesprek. Samen met Theo Kimmel heb je toen besloten om dat meisje uit de bakkerij een kans te geven.
Als administratief medewerkster bij de afdeling Datacom, onderdeel van DHP, begon mijn loopbaan bij Getronics. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Theo Kimmel had het over zijn schoonmoeder en gaf grote lachen en jij was serieus en positief geruststellend. De Donauweg 10 was in die tijd net in gebruik genomen en we hadden onze afdeling toen op de 1ste etage. Jij was doen afdelingsmanager, later divisiedirecteur.

De afdeling Datacom was volop in de bloei, de telefoon stond rondgloeiend, de CODEX modems en Concord Data Systems apparatuur werden als warme broodjes verkocht.
Logistiek werd aangevoerd door Casper Stikkelorum en Marketing door Reinier Landsman. Ik heb hier goede herinneringen aan overgehouden.

Toendertijd waren de Sales teams in regio's verdeeld. Ik werkte voor Dick en maakte offerte's en memo's en had wat moeite met het onduidelijke handschrift van Dick.
Piet Taal had altijd lange offerte's en Armand Kuhr werkte aan de eerste D&N catalogus. We werkten toen nog met het GFS systeem. Een beeldscherm met een toetsenbord eraan vast. Dit systeem liep regelmatig vast en de teksten konden maar max. 1 maand bewaard worden. Elk document kon je opslaan onder een * nummer en vervolgens moest je die opschrijven met een datum. Dit was het bewaarsysteem van de documenten en 1 x per maand konden de documenten geupdate worden op de 3de etage. In het computer hok van Martin en Wobko Hensel, onze automatiseringsdeskundigen toendertijd.

Alleen de secretaresse van Joop, Esther Noels, mocht werken met Protext. Een nieuwe moderne tekstverwerker die later door de hele afdeling gebruikt kon worden.
Ik weet nog goed dat we toen ook de eerste telex berichten vanaf de computer konden verzenden. Het nieuwste van het nieuwste werd verkocht aan onze klanten en we werkten er zelf ook mee.
De oude Telex bij Gerard in de postkamer was vergeleken met deze Speedtelex, ik weet de naam niet meer, een ouderwetse rammelkast.

De afdeling bloeide en naast Datacom werd ook LNS een onderdeel met Brian Coe en Hugh, later kwam Marion Blok erbij. De naam veranderde van Geveke Electronica, naar Geveke Electronics. Dat klonk internationaler en later werd het Getronics, een logische samenvoeging. De afdeling Datacom & Netwerken werd een grote club onder leiding van Joop groeide het uit naar een divisie met ca. 80 collega's.
Na 2 jaar offertes en memo's te hebben getikt voor de mannen van Sales kreeg ik de gelegenheid om Esther Noels te vervangen. Esther ging werken voor de burgemeester in Heerhugowaard en ik nam haar werk over. Joop had een georganiseerde manier van werken en ik moet zeggen, daar heb ik veel van geleerd in die tijd. Alles werd keurig opgeborgen in een filesysteem van A-Z, hangmapjes in de kast.
Joop werkte hard en ook thuis sprak Joop zijn memo's en teksten in op de dictafoon. Ik mocht de teksten dan uitwerken en hoorde op de achtergrond de klassieke muziek van huize Smit.
Ik vergeet nooit die keer dat er een gigantische tekst was ingesproken in het engels. Jeetje mina zeg, ik moest echt mijn Engels uit de kast halen, want het kostte wat moeite om dat op papier te krijgen.
Joop had engelengeduld en corrigeerde het keurig met een rode pen en zo onstond er toch een leesbaar stuk.

De afdelingsvergaderingen werden wel eens emotioneel ingevuld door Frans Sijswerda. Met hart en ziel werd gesproken of de samenwerking tussen Sales en Service en de uitdagingen die er waren.

Al met al een hele leuke tijd, met veel plezier denk ik terug aan deze periode. Er werden veel activiteiten georganiseerd met de afdeling en de Happy Hours werden goed bezocht. De sfeer was uitstekend en dat werd mede door Joop gestimuleerd.

Joop, jij was voor mij in die tijd een goed voorbeeld. Ik heb veel van je geleerd en je hebt me gestimuleerd om verder te ontwikkelen. Inmiddels werk ik alweer 22 jaar bij dit bedrijf en merk dat de tijd voorbijvliegt. Voordat je het weet is het 39 jaar en neem je afscheid. Voor mij blijven de jaren 80-90 een hele goede herinnering en ben trots dat ik bij je team een onderdeel mocht zijn.

Hartelijke groet van Conny, ook aan Ria,

Conny Blokker

Hallo Conny,

Tja, wat moet ik daar nou weer op zeggen?
Theo en ik hebben al veel vaker nieuwe medewerkers aangetrokken, puur op basis van persoonlijkheids- kenmerken en motivatie, en veel minder op basis van opleiding of ervaring. Ik ben weinig tot niet teleurgesteld in de prestaties van die desbetreffende medewerkers geworden! Hun eigenschappen compenseerden een eventueel manco aan opleiding ruimschoots. Zo ben ik altijd blij met je geweest, met je inzet en loyaliteit.
En ik denk dat ook Getronics dat mag zijn, in al die jaren dat je volledige inzet hebt gegeven in verschillende funkties.

Ja, in de kantooromgeving is er in de loop van de tijd erg veel veranderd. De intrede van teksverwerkers, eind 80-er jaren verliep aanvankelijk niet via PC's, maar via mini computers
en beeldscherm terminals, mede omdat we die zelf verkochten in de systeemgroep. Pas later deden persoonlijke computers hun intrede. Zo beschikte ik zelf pas sinds 1990 over een PC, mede omdat dat nodig was voor het vervullen van de opdracht bij de loterij. Van een netwerk en uitwisseling van bestanden was echter nog weinig sprake. De tekstverwerker was WP en via de "onderwater" schermen kon je de opmaak codes zien en bewerken, en de funktiebesturing werd met funktietoetsen gedaan. De bestanden waren klein, evenals de floppies en de hard disks. Je hele werk kon je back-uppen op een aantal floppies van 1,4 Mb!!!! Kom daar nu maar eens om!

Georganiseerd? Ja, ik had een aantal files, maar het meest dynamische ware de stapels onder de keien op mijn bureau. Daaronder speelde het echte werk zich af. Ik wist ook precies wat onder welke stapel lag! Eigenlijk lag me dat stapelmanagement meer dan de archief mapjes in de kast. Heerlijk voor mezelf, maar een drama voor een ander die wijs moet worden uit je werkwijze. Dat je daar ooit uit bent gekomen is achteraf een groot compliment waard!

Tja, Frans en zijn service maten! Een apart verhaal. Kijk maar op Frans' pagina naar mijn reactie.
 
Conny, het is altijd plezierig geweest om met je te werken: altijd betrokken en professioneel. Ik dank je voor je reactie en wens je het beste voor de toekomst. Groet terug, ook van Ria.


Joop