Home

  Receptie en feest

  Leuke foto's

  Een terugblik in je verleden…


 
 
 
Joop,

In 1956 kwam ik in dienst bij GTV, Groenpol Technisch Verkoopkantoor aan de Prinsengracht. Later vond er een fusie plaats met de grote Geveke. G.& G. kwam het toen te heten. Daarna kwam weer een wijziging in de vorm van Getronics. Daar heb ik tot mijn pensionering gewerkt.
Aanvankelijk kwam ik daar voor de alg.administratie. Naast de adm.assitentie van de verkoop verzorgde ik voor alle vertegenwoordigers de afwikkeling van de rapporten en de declaraties.
Ik kreeg op geven moment de kans om als "secretaris"van
de verkoopafdeling ASEA te werken.
Oren en ogen open houden en op gegeven moment zelf aan de verkoop werken. Ik had inmiddels een cursus Alg.electrotrechniek gevolgd, dus ik begon steeds meer van de motoren, schakelmateriaal en bijbehorende artikelen te leren.
Later kreeg ik de mogelijkheid om samen te werken met Chef Houmes op het gebied van de communicatie
op een nieuw op te richten afdeling.
Daar hebben we lang samengewerkt op het gebied van geluidsapparatuur, brandmeldsystemen, intercomsystemen, buispostsystem, lichtkranten en wat er allemaal zo bij kwam.
Het was een fijne tijd met Joop Smit, Ger Visser, Hugo Ahlers, Henk Prins en onze monteur Henk Blok.
Wat een geweldige tijden waren dat.
Toen door ziekte Fr. Houmes niet meer mocht werken, werd de afdeling overgenomen door Piet Holtrop. Geen technicus, maar wel iemand die een koelkast aan een eskimo kon verkopen.
Helaas werd op gegeven moment de afdeling vanwege een bouwstop, waardoor weinig opdrachten, opgeheven.
Dat was echt heel jammer.
Mijn laatste jaren heb ik de verkoop gedaan van connectoren. Dat zijn heel luxe stekers voor o.a.de medische industrie bv. scanners zoals iedereen die kent.
Een steker van 1000 gld. was geen uitzondering  Deze afdeling is nu niet bepaald mijn favoriete werk geweest, helaas..
In 1987 ben ik er uitgestapt. Door ziekte ben ik ruim een jaar uit de running geweest en mocht van het GAK niet meer aan de slag.
Ik was na dat jaartje weer heerlijk opgeknapt en kon toen heerlijk gaan genieten van mijn vrije tijd, waarvan ik op dit moment nog steeds van geniet.
Op het moment dat ik dit schrijf (19-5-2009) ben ik inmiddels de 81 gepasseerd en geniet nog steeds met volle teugen.

Tot zover mijn bijdrage aan het geheel.
Joop ik hoop je weer gauw te zien.
Hartelijke groeten van
Jan van Veen - oud medew. Getronics.


Hallo Jan,

Het was een feest om je na tig jaar weer eens te zien op de jaarlijkse tour van VGG. En, om te merken dat je nog zo heerlijk vitaal bent, Sir Jan! Volkomen terecht dat je na zoveel jaar regionale omroep, tafeltennisvereniging en mogelijk nog ander vrijwilligerswerk een lintje hebt gekregen.

In feite ben jij mijn Getronics collega van het eerste uur, als ik Fred Houmes even buiten beschouwing laat. Mijnheer Houmes zeiden we toen, nietwaar! Ik had toen al een jaar voor Houmes gewerkt bij de Handelscompagnie in Rotterdam en hij heeft mij gevraagd om mee te gaan in de overdracht naar Groenpol IndustriŽle Verkoop, dat kantoor hield aan de Prinsengracht. De afronding van een paar orders voor de Handelscompagnie werd aan mij opgedragen, vandaar dat ik wat later op de Prinsengracht arriveerde, 1 november 1968 om precies te zijn. Die late aankomst heeft echter toch wel een voordeel gehad, want daardoor heb ik redelijk intensief in mijn woonplaats Rotterdam kunnen werken aan mijn rijbewijs.

Maar goed. Ik kwam dus als nieuwlichter aan op de Prinsengracht en jij zat daar als major domus, rots in de branding en steun & toeverlaat in dat kleine gedeelde kamertje dat voor de afdeling communicatie was gereserveerd.  Gelukkig heeft dat slechts een dikke maand geduurd, want halverwege december verhuisde Deudekom ons naar de kabelweg 25, naar het gezamenlijke kantoor met Geveke. Dat wij wat later, na de overname van G & G door de SHV in 1971 zelf de Geveke naam zouden gaan dragen lag toen nog in de schoot der toekomst verborgen.

Het was in het begin wel even wennen als Rotterdammer aan die typisch Amsterdamse humor, onder meer van jou. Zo was ik best wel trots op mijn eerste auto'tje, een vokswagen kever. Zo stapte ik eens in op het parkeerterrein toen ik een grote bons op het dak hoorde waar ik van schrok. Ik draaide het raampje open en hoorde jou toen zeggen: 'je kan hem horen roesten'!
Dat gold overigens best wel voor de Renaults 12 die ik daarna bereed, maar niet voor die kever.

Doordat ik vanaf 1971 deel ben gaan uitmaken van DHP met een stuk van de Solari vertegenwoordiging (indicators) zijn we geleidelijk elkaar uit het zicht verloren, maar toen ik je 10 september 2008 weer hoorde praten, was het weer als vanouds en gelukkig kwam ik je op het uitje van 2009 weer tegen.

Jan, ik wens jou en jouw partner nog vele goede jaren toe en hoop je nog vaak te treffen!

Groet, Joop